發新話題

USB SPDIF 交流貼

小棠哥部機? 精神線真是有其魔力!

引用:
原帖由 amhlee 於 2011-7-30 Sat 21:37 發表
嘻嘻,呢部機唔係我的,是個朋友的,但是先做白老鼠,做完後就 copy.....今日試完後,有機會可以上藥材鋪聽下,好似聽 LP 咁.....
可以試試紙管精神喎,唔知會否和味些呢?

紙管精神,試過了,"林"到過左位。
唔做死硬派,泥頭,奶頭,菜頭都玩.....

引用:
原帖由 Kevinyip 於 2011-7-30 Sat 00:43 發表
原來是針與座之間接觸不良, Thanks mdlover !
另外, i2s 也試驗成功 !

Can I share the wiring connection between Wm8741 & USB SPDIF?

Any comment after the add on?

Thanks.

Do you mean that ?

I think the I2S is worth to try ! don't miss it if you have the I2S connection DAC !!
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 Kevinyip 於 2011-8-1 Mon 10:26 發表
Do you mean that ?

I think the I2S is worth to try ! don't miss it if you have the I2S connection DAC !!
Yes & thanks.

HiHi,

我有CM 24/192 USB COAXIAL 板子,唔知會輸多少?
Eric

剛完成的 usb spdif 新衣, 配備I2S ,面版的指示燈也攪好了, 順手將穩壓也改了出來,用了LT 1084,補粒OS CON, 現在好似冇咁熱了

looks great and that's what we call DIY.

引用:
原帖由 Kevinyip 於 2011-8-30 Tue 14:14 發表
剛完成的 usb spdif 新衣, 配備I2S ,面版的指示燈也攪好了, 順手將穩壓也改了出來,用了LT 1084,補粒OS CON, 現在好似冇咁熱了

我可不可以訂翻部?

sorry ,尚未設訂購服務....

I2S令我部已休息多年的WM8741又開番工

喺x0.2完工後,先有時間去攪埋usb spdif

如果用 MAC, 哪個 player 是比較合適?

itune player 啦,方便又好聲,重有記得 upgrade 上 lion... 的聲會靚的...

Ayrewave?

無左啦,要俾錢!

Anthony 介紹過o既 Audirvana 也不錯,但唔知有冇 player 可以 play *.cue

Mac 好似有個叫 Macs cue, 不過要俾錢!
http://www.clgizmos.com/macscue/

精神 USB 線來了 !

明天順手改埋條 I2s 做 cat 7,看看有甚麼分別...

配合Usb Spdif 用黎直play DSD ?

我都好想快 D 砌完我個件 。。。但原來我是沒有歌的 。。。可能要去版大那兒 “偷” 一些來試。

貓,始終都是天生的大盜 。。。

唔使偷••••
個hd 夠大就得••••
今日試左兩樣野,
有幾突破性發展,
十一月來聼時可比較一下•••

好,等我去買定隻 REMOVABLE HD 先。

我見你條 精神 線都心 yuk yuk ... 又有條 7 貓線 。。。。正

引用:
原帖由 amhlee 於 2011-10-6 Thu 22:03 發表
唔使偷••••
個hd 夠大就得••••
今日試左兩樣野,
有幾突破性發展,
十一月來聼時可比較一下•••
Yes, Sir

我用Foobar2000只有到96, 請問要點設定先有192?
thanks!!

裝好 driver 未?裝好 WASPI 未?

driver 已裝好, 什麼是 WASPI ? 沒有裝....

Window sound driver. Foobar 個 plug-in website 可以 download, 的聲差好遠。 install 好後要去 preference 選回 WASPI.

發新話題